Skip to main content

De Oost Gelre Pump Track Tour- dinsdagmiddag 14 mei Lievelde

Fietscrossliefhebbers van Lievelde opgelet!

Dinsdagmiddag 14 mei komt er een pumptrack te liggen in Park Vossenburcht. De gemeente Oost Gelre heeft deze baan gehuurd en toert hiermee door de kernen van Oost Gelre. Het is een initiatief van de gemeente om kinderen in beweging te krijgen.

Wat is een pumptrack?

Een pumptrack is een aaneengesloten parcours met bulten en bochten, die elkaar ritmisch opvolgen. Het is een kruising tussen een skatepark en een BMX track.

Waarmee kun je de pumptrack op?

Een pumptrack is geschikt voor bijna alle fiets- en skatesporten: crossfiets, skateboard, stuntstep, mountainbike en inline skates.

Hoe gebruik je een pumptrack?

Er wordt snelheid gemaakt zonder te trappen of af te zetten. Je gebruikt de ‘pump’-techniek om snelheid te maken.

Het dragen van een fiets- of racehelm is verplicht bij het gebruik van de pumptrack.

Begeleiding

De begeleiders van Pumptrack.nl zijn dinsdagmiddag 14 mei van 14:30 u tot +/- 17:00 u aanwezig om een workshop te geven over het gebruik van de Pumptrack. Ook organiseren zij de Pumpbattle Oost Gelre. In deze Pumpbattle kunnen deelnemers proberen zo snel mogelijk het parcours af te leggen. De snelste tijd aan het eind van de dag is de dagwinnaar en daarmee de snelste van het dorp!

Je mag je eigen fiets, step en/of skates meenemen. Pumptrack.nl neemt fietsjes en helmen mee die door kinderen gebruikt kunnen worden.

Graag tot dinsdag 14 mei!